SO FRESH IT HURTS - NOW AVAILABLE

December 16, 2015

A vibe called Appelsap

We bestaan 15 jaar – reden voor een terugblik in boekvorm. In SO FRESH IT HURTS – A Vibe Called Appelsap, word je aan de hand van oogstrelende beelden van een generatie fotografen meegenomen langs vijftien jaar Amsterdamse hiphop en de cultuur daaromheen.

Werk van fotografen als Dennis Branko, Petrovsky & Ramone, Karen Rosetzsky, Ilja Meefout en Yamandú Roos belicht de gehele scene: de muziek, de feestjes en het festival, de mode, en natuurlijk de mensen die het middelpunt van deze scene vormen. Als vanzelf is SO FRESH IT HURTS daarmee ook een hall of fame van hiphop. Foto’s van Nederlandse artiesten als De Jeugd van Tegenwoordig, Adje en The Opposites worden afgewisseld met beelden van internationale acts als Young Thug, Kendrick Lamar, Mobb Deep, Snoop Dogg en Ghostface Killah. Ook is het volledige flyerarchief – met onder meer de bekende Katja Schuurman-campagne – van Appelsap terug te zien in het boek.

Inspirators, Appelsap-supporters en pioniers uit de Amsterdamse scene leiden de hoofdstukken in. DJ’s Edson, Mr. Wix en SP gaan op een trip down memory lane langs hun begindagen als dj en de eerste edities van Appelsap. Guillaume Schmidt (co-founder van Patta) vertelt in een interview met Gary Warnett (DAZED, Highsnobiety) over de ontwikkeling van de typische Amsterdamse streetwear-look. Vincent Reinders (22tracks) omarmde tegelijk met Waka Flocka Flame de muzikale verbreding waar Appelsap leidend in was en muziekjournalist Saul van Stapele roemt de verdiende spotlight op Nederlandse acts als Hydroboyz. Rapper/schrijver Pepijn Lanen (De Jeugd van Tegenwoordig) sluit de rij met een lofzang op het Amsterdamse nachtleven.

SO FRESH IT HURTS is tot stand gekomen dankzij een succesvolle crowdfunding-campagne en is ontworpen in samenwerking met het internationaal geprezen en toonaangevende …,staat creative agency. Het boek telt 256 pagina’s en is verkrijgbaar in een soft- en hardcoverversie.

SO FRESH IT HURTS is vanaf vandaag via shop.appelsap.net, Patta, 290sqm en in de betere boekhandels verkrijgbaar. Het boek wordt vanavond feestelijk gelanceerd in A L’Elephant du Congo.

De hardcover editie is verkrijgbaar voor €37,50

De softcover editie kost €25,00

Concept: Appelsap
Art direction: Rogier Smalhout & …,staat
Design: Youri Koers at …,staat
Editors: Emma Curvers, Rogier Smahout, Wiecher Troost
Image editors: Dominique van Rhee, Yoji Moniz, Rik Kroef
Text Editor: Emma Curvers
Translators: Will Georgi & Maarten Broekhuizen
Publishers: Appelsap Amsterdam
Co publisher: Peter Bas Mensink in collaboration with Gup Magazine

Campaign 2015
Photography: Karen Rosetzsky & Lotte van Raalte
Styling: Bonne Reijn & Jean Paul Paula
Produced by: Halal Amsterdam

Authors:
Karin Amatmoekrim, Rogier Smalhout, Twan Stoffels, Gary Warnett, Vincent Reinders, Pepijn Lanen, Saul van Stapele

Photography by:
Dennis Branko
Ilja Meefout
Karen Rosetzsky
Violette Hoogakker
Petrovsky & Ramone
Maeve Stam
Elza Jo
Raymond van Mil
Joel Frijhoff
Yamandu Roos
Fred Smalhout
Dennis de Groot
Photographers
Patrick Mondi, Lotte van Raalte, Janten de Bood, Malou van Bredevoort,  Bob Eshuis, Delicia Celik, Daniel J. Ashes, Isabella Rozendaal, Vincent van de Waal, Frank Lucas, Alvar Peper, Ivo Brkovic, Esther Stam, Chuku Jango’an, Darnell RozenbladProduct photography: Theo CapteinIllustration & Art: Vincent van de Waal, Parra, Raphael Bartels, Rogier Smalhout, Goof Vermeulen